Parodontală este o afecțiune inflamatorie care afectează gingiile și țesuturile care susțin dinții. Există diferite etape marcate de simptome distincte și progresie prelungită:
1. Gingivita – se caracterizează prin sângerare la periaj, înroșire până la o culoare violet, mâncărime și respirație neplăcută. Gingivita poate fi tratată și vindecată cu îngrijire dentară și cu o bună igienă a pacientului.
2. Parodontoza este o afecțiune gravă, pentru că afectează țesuturile mai profunde, greu de tratat. Gingiile se retrag de pe dinți, dinții devin mobili, rădăcinile devin vizibile, se formează pungi parodontale (spații între os și dinte pline de germeni), iar dinții sunt susceptibili de a-și pierde culoarea naturală. În unele cazuri, acest proces dăunător este nedureros și prezintă semne minime. Parodontita severă stabilită poate fi vindecată doar parțial prin diagnosticare precoce, controale periodice și terapie.
Majoritatea daunelor sunt cauzate de placa bacteriană și tartru. Există și alți factori, cum ar fi cariile netratate, protezele învechite, malpozițiile dentare, igiena precară, fumatul, diabetul, un sistem imunitar scăzut, sarcina și pubertatea.
Aceasta constă într-o evaluare clinică, o evaluare parodontală, radiografii, o evaluare a practicilor de igienă orală și o recomandare de a renunța la fumat (dacă este cazul).
Dezinfectarea mecanică și chimică a pungilor parodontale cu antiseptice puternice, tăierea gingiilor, folosirea laserului, administrare de antibiotice generale, aplicare locala de antibiotice (care sigileaza ingredientul activ și îl eliberează timp de 7-10 zile) și instrucțiuni despre cum să periați corect.
Controlul pungilor parodontale și controlul cu raze X dentare fac parte dintr-o reevaluare.
Cele mai frecvente proceduri sunt chiuretajul subgingival în câmp deschis, gingivectomia, terapia cu laser, adaosurile osoase acoperite cu membrane de colagen și materialele care ajută la regenerarea osului și a ligamentelor dentare
Curățări profilactice regulate la fiecare trei, patru sau șase luni.
Cele mai multe dintre aceste tratamente necesită imobilizarea dinților (de exemplu, cu o bandă subțire din fibră de sticlă).
Boala parodontală avansată, care duce la pierderea și mișcarea dinților, poate fi tratată cu implanturi dentare, lucrări fixe sau proteze dentare pe implanturi.
Laserele dentare sunt modalități relativ actuale și moderne care pot fi utilizate pentru o varietate de tratamente. În cadrul clinicii stomatologice Radent Estetique lucrează unii dintre cei mai buni parodontişti din Arad, care au acces la cele mai bune instrumente şi echipamente performante.
Terapia cu laser este nedureroasă deoarece regenerează rapid țesuturile bucale și oferă un nivel ridicat de confort și siguranță.
Ce operații poate efectua un laser?
Beneficiile laserelor dentare includ precizia extrem de ridicată, eliminarea suturilor și alte beneficii.
Echipa este pregătită să trateze orice problemă a dinților, să îți câștige sănătatea dentară cu cele mai bune cunoștințe.
Medic stomatolog cu competenţă Implantologie Orală
Manager
Medic specialist ortodonție și ortopedie dento-facială
Ce spun pacienții noștri despre tratamentele realizate de noi.
Echipa Radent este pregătită să trateze orice problemă a dinților, să îți câștige sănătatea dentară cu cele mai bune cunoștințe despre implanturi dentare, coroane și fațete dentare, aparate dentare, tratamente de chirurgie dentară și albire a dinților.